01.10.2016
Опубліковано:01.10.2016
Переглядів: 6
Коментарів: 0
Автор: abel
Маски з алое для обличчя та волосся

Маски з алое для обличчя та волосся

Косметику для обличчя та волосся, яка містить алое, можна купити в магазині, а можна - зробити самостійно. Алое, або жирний лист, прекрасно росте в домашніх умовах. До списку рослин, які широко використовуються для прикраси інтер'єру, його навряд чи можна віднести. Проте, не красою бере ця квітка. Пам'ятайте, в часи радянської окупації майже в кожній квартирі, а тим більше, в будинку, був горщик чи навіть стара каструля, де проживала ця цінна колючка.

Бабусі капали сік алое в ніс, добре допомагало від нежиті, а деякі - змащували ним волосся, і - правильно робили. Не тільки нашим бабусям, а й сучасним жінкам маски з алое для обличчя та волосся повинні сподобатися. Тому що ефект вони дають такий, що порівняти його можна з тим, який дає найдорожча і розкручена косметика.

Чим корисне алое?

Найголовніша і незаперечна якість алое - його абсолютна гіпоалергенність. Це значить, косметика з алое підходить всім, без винятку. Понад два десятки амінокислот, бета-каротин, вітаміни, ферменти, ефірні масла - ось він, цілий склад користі для здоров'я і краси.

Як підготувати рослинну сировину

А тепер найголовніше, маски з алое для обличчя та волосся не треба готувати з свіжозрізаної рослини, її треба спочатку підготувати. Процедура наступна: перестаємо поливати свій жирний лист, і зрізаємо його через два тижні. Після чого:

  1. добре миємо;
  2. кладемо в ганчірочку;
  3. ставимо на нижню полицю холодильника, на тиждень;
  4. дістаємо;
  5. перебираємо;
  6. зрізаємо ті місця, які нам не подобаються;
  7. подрібнюємо і тиснемо сік.

Зберігається він не більше тижня все в тому ж холодильнику, в добре закритій тарі.

Як використовувати

Суміш соку з молоком можна використовувати в якості тоніка, просто сік можна втирати в шкіру голови. Алое нормалізує жировий баланс, сальність волосся зменшується, сухе - зволожується і стає менш ламкими. А якщо змішати сік алое з цибульним, то вийде дуже сильний засіб для росту волосся. Єдиний мінус - це те, що цибульний запах тримається на волоссі непристойно довго.

Маски для обличчя

Маски на основі соку алое можна використовувати для будь-якої шкіри. Різниця в добавках. Для жирної шкіри - додаємо лимонний сік і яєчний білок, а для сухої - гліцерин і жовток, для в'янучої - оливкова олія і авокадо.

Якщо вас замучили вугрі, немає нічого кращого, ніж текстильна маска. Береться чиста м'яка тканина, найкраще бавовняна серветка, яку випрали кілька разів, складається в кілька разів, просочується соком алое і кладеться на обличчя. Двох разів на тиждень по 15-20 хвилин цілком достатньо. Можна розвести білу глину з соком алое, таким чином, щоб вийшла маса, за консистенцією трохи густіша, ніж сметана. Така маска буде не тільки поживною, але і буде очищати та тонізувати.

Корисно, доступно, дешево і завжди під рукою.

Важливо! Це стаття інформаційного характеру, а тому перед застосуванням необхідно проконсультуватися з фахівцем.

Коментарів (0):
avatar